joi, 4 decembrie 2014

PROMOTIA IERNII LA SISTEMELE DE INCALZIRE IN PARDOSEALA!

Luna cadourilor aduce o SUPER PROMOTIE la sistemul de INCALZIRE IN PARDOSEALA TECE, oferit de catre MARGAS INSTAL!

La orice comanda de INCALZIRE IN PARDOSEALA, din gama PREMIUM, plasata pana la data de 31 ianuarie 2015, beneficiezi de MONTAJ GRATUIT!

Oferta este valabila in cazul proprietatilor aflate in zona Bucuresti - Ilfov si doar in cazul comenzilor pentru sistemul de INCALZIRE IN PARDOSEALA din gama PREMIUM! Montajul poate fi efectuat pana la sfarsitul lunii februarie 2015, insa conditia este sa plasati comanda pana la 31 ianuarie 2015.

http://www.margas.ro/calculator-incalzire-in-pardoseala-tece-premium-ro-p-165.html
Va puteti calcula singuri costurile pentru un sistem de incalzire in pardoseala TECE, din gama PREMIUM, dan click pe calculator AICI!

Cu o experienta de peste 15 ani in domeniul instalatiilor de incalzire in pardoseala, MARGAS INSTAL asigura servicii profesionale de instalare si punere in functiune pentru o gama variata de echipamente, menite sa asigure un confort sporit in orice locuinta: incalzire in pardoseala, pompe de caldura, instalatii solare, centrale termice, statii dedurizare si nu numai....

Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati:
0727.958.167; 0743.62.427
office@margas.ro
www.margas.ro

* Oferta este valabila pentru suprafete de minim 150 mp si doar cu plata integrala a materialelor
* Perioada limita pentru montaj este pana la sfarsitul lunii februarie 2015
* Oferta nu include costul de montaj pentru coloanele de distributie.
* Calculatorul de pardoseala nu se impune, de baza fiind in continuare calculul realizat de catre un inginer din cadrul companiei MARGAS INSTAL.

miercuri, 3 septembrie 2014

E posibila incalzirea in pardoseala in bai?

Multi isi imagineaza ca in baie pot aparea ceva probleme in cazul in care avem sifoane de pardoseala…si ca incalzirea in pardoseala in baie poate fi o mare problema sau ca nu este posibila.

Ei bine tevile de alimentare cu apa rece sau calda in ziua de azi sunt ingropate (in perete sau in sapa), iar conceptul conform caruia sifonul de pardoseala poate face minuni in cazul unor inundatii nu mai este fezabil oricum.

Asadar sa facem lumina: un sifon de pardoseala in mod gravitational preia maxim 400-500 litri apa/ora in cazul unor inundatii provocate de spargerea unei tevi de apa rece sau calda....iar debitul de apa in cazul unei avarii poate ajunge usor la 1500-2000 litri/ora si asta doar daca tevile de apa sunt montate aparent.

In urma unui incident, apa rezultata nu prea are cum sa ajunga la un sifon de pardoseala, asadar care mai este utilitatea acestuia si ce legatura are cu incalzirea in pardoseala?

Sifonul de pardoseala, in mod normal, trebuie sa fie inconjurat de acest sistem, pentru ca daca este supus la temperatura, acesta evapora garda hidraulica a acestuia si incepe sa emane un miros la numai cateva ore de la ultima trecere a apei prin acesta.

Sfatul nostru intr-o astfel de alegere este ca mai bine renuntati la sifon decat la incalzirea in pardoseala, desi ne-am convins de pe alte forumuri ca multi “secialisti” recomanda fix invers. Nu intelegem viziunea lor luand in calcul faptul ca in bai un sistem de incalzire in pardoseala se manifesta cel mai placut, si stim foarte bine ca de aici a si pornit si conceptul unui astfel de sistem.

Este dovedit ca in urma unor studii, un om petrece in medie aproximativ 55 min/zi in baie dintr-un total de 580 min/zi pe care le sta acasa. Asta insemna ca 10% din timpul pe care il petrecem acasa il petrecem in baie. Asadar, nu doriti sa va bucurati de un confort sporit in tot acest timp, fie ca este vorba de baie?

Si baia trebuie sa ofere acelasi confort precum orice dormitor sau living din casa, iar din cauza unui sifon care nu prea si-a dovedit utilitatea in ultima vreme din cauza modului in care sunt instalate tevile in bai si bucatarii, nu merita sa renuntam la acest confort. 
Voi ce credeti?




Pentru detalii va stam la dispozitie:
0727.958.167
0743.627.427


luni, 18 august 2014

Incalzirea in pardoseala este suficienta pentru necesarul de caldura din locuinta?

Datorita multitudinii de intrebari pe care le primim zilnic din partea clientilor, va oferim in acest articol cateva explicatii necesare in luarea deciziei de alegere a unui sistem de incalzire in pardoseala.

Exista ceva mai multe diferente intre casele care se construiesc in zilele noastre, fata de cele care se construiau acum 10 ani.
Atunci, fata de cele din prezent, nu erau multe  multe case cu necesar de caldura mai mic de 80W/mp, ceea ce reprezenta o adevarata problema in cazul in care se dorea numai in pardoseala. Insa in zilele noastre putine sunt casele care au un necesar de caldura care depaseste valoarea de 50W/mp.

Analizand aceste aspect, deja aceste probleme nu mai sunt importante, deoarece incalzirea in pardoseala are puterea de incalzire dupa cum urmeaza:

- 110W/mp in cazul gresiei, 
- 75-90W/mp in cazul parchetului triplu stratificat-laminat,
- 55-75W/mp in cazul mochetei.

In prezent, o casa realizata din caramida de 30 cm eficienta, care are o izolatie de 10 cm (polistiren sau vata minerala) solicita un necesar de caldura de maxim 45W/mp, ceea ce evidentiaza clar ca indiferent de situatie si de finisajul ales, incalzirea in pardoseala acopera necesarul termic fara sa fie nevoie sa mai adaugam calorifere sau alte surse de incalzire.
In concluzie, incalzirea in pardoseala acopera necesarul de caldura al unei locuinte in zilele noastre si pe langa aceasta ofera o serie de multe alte benficii, pe care vi le vom mai prezenta si in alte articole.

Asadar, cei care sustin ca incalzirea in pardoseala nu acopera necesarul unei locuinte, le recomandam sa mentioneze pe o hartie un necesar termic real, nu modelul romanesc de "50W/mc" pentru ca nu acestea sunt normele de calcul ale unui necesar de caldura.


Pentru a va convinge de toate cele mentionate mai sus, va stam cu mare placere la dispozitie :
0727.958.167
0743.627.427
office@margas.ro
www.margas.ro 


duminică, 29 iunie 2014

TECE lanseaza teava PE-Xa pentru incalzirea in pardoseala!

Daca ne gandim la complexitatea si investitia pe care o facem pentru o incalzire in pardoseala, cu siguranta ne gandim la faptul ca aceasta ar trebui sa ne tina o viata.

La momentul actual gasim pe piata o multitudine de tipuri de tevi si atunci cand am ales incalzirea in pardoseala, ne-am  regasit in situatia in care noi va trebui sa alegem teava pe care o consideram a fi cea mai buna. Un vanzator nu ne va spune niciodata ca teava pe care o vinde este mai slaba decat cea de la concurenta.
Tocmai de aceea va oferim in continuare argumente care sa va ajute in alegerea cea mai buna si facem referire aici la teava PE-Xa pe care TECE a lansat-o pe piata din Romania in acest an.
Tevile TECE sunt reticulare prin metoda cu peroxizi cu cel mai inalt grad de reticulare dintre toate metodele de productie. In cazul tevilor de PE folosite la instalatii interioare de incalzire sau sanitare, ca sa va faceti o idee, exista in principal trei moduri de reticulare:

a)Reticulare peroxidica PE-Xa
b)Reticulare cu silan PE-Xb
c)Reticulare prin bombardare cu electroni de  PE-Xc

De ce sa alegem teava PE-Xa de la TECE? Pai va spunem cateva argumente care ne-au convins si pe noi:

  • Are o flexibilitate ridicata chiar si la temperature scazute
  • Dureaza o viata pentru datorita gradului ridicat de rezistenta la coroziune mecanica si uzura
  • Ofera durabilitate si siguranta
  • Are efect de memorie, adica este o teava cu memoria formei si materialul tinde sa revina la forma initiala
  • Rezistenta la inghet – se poate contracta / expand ape masura ce lichidul din gheata se ingheata sau se dezgheata
  •  Materialul din care este fabricate nu este toxic
  • Permite o instalare simplista si foarte rapida
  • Este foarte practice datorita greutatii reduse
  • Nu permite depunerea impuritatilor
  • Durabilitate demonstrata in timp.




Avantajele sunt multiple: Tevile TECE PE-Xa nu sunt doar un simbol al tehnologiei, ele sunt produse in concordanta cu STANDARDELE SPECIFICE si cerintele de productie a mediului din UE.

Asadar, daca va doriti un sistem profesional pentru incalzirea in pardoseala, va asiguram ca veti face cea mai buna alegere daca decideti sa utilizati teava PE-Xa de la TECE. Nu mai sunt vremurile in care sa luam deciziile fara a lua in calcul faptul ca mai tarziu este posibil sa investim iar in ceva ce am platit deja initial, poate sa platim inca o data valoarea investitiei.

Ne puteti adresa mai multe intrebari la numerele sau pe adresa de email de mai jos:
0727.958.167
0743.627.427

office@margas.ro
www.margas.ro

miercuri, 11 iunie 2014

Racirea in pardoseala, pereti si plafon (tavan)



Incalzire in pardoseala cu teava TECE  garantata 50 ANI pe www.margas.ro  0727958167; 0743627427, un sistem inteligent, accesibil celor care isi doresc un raport pret/calitate de exceptie. Sistemul complet de termostatare pe zone il face extrem de atractiv in fata competitorilor din piata. Sistemul de incalzire in pardoseala TECE beneficiaza de 12 Ani garantie cu polita de asigurare

Puteti face cu incredere o cerere de oferta pentru a va convinge sau puteti incerca cel mai nou calculator de incalzire in pardoseala (click pentru directionare) 


Inca un an, inca o vara, iar caldura mare…

Ne-am gandit astfel sa deschidem un subiect plecand de la ideea de a avea totul in jurul nostru la o temperatura constanta…si pe timp de iarna…si pe timp de vara… Prima concluzie: temperatura oferita de un sistem de incalzire prin pardoseala, pereti sau plafon TREBUIE SA FIE POTRIVITA J
Sistemul de incalzire in pardoseala, pereti si tavane isi dovedeste eficienta si in cazul in care ne gandim la racirea casei.

TECE ofera o gama completa de sisteme de suprafata pentru plafoane, pereti si pardoseli iar impreună cu sistemul energetic cu pompa de caldura, reprezinta un exemplu bun pentru modul in care, intre clima dintr-o camera si consumul de energie exista o armonie perfecta. Sistemul de incalzire / racire prin pardoseala are o durata de viata foarte mare.

Pe durata verii este impetuos necesara marirea suprafetei radiante, astfel ca pompa de caldura devine o solutie completa si eficienta in comparatie cu investitia in gaz si aparate de aer conditionat. Motivul pentru care este necesar  sa marim suprafata radiant il reprezinta acel punct de roua  (bruma pe suprafata racita) care in conditiile de umiditate din Romania de aprox. 80%, vara ajunge la 18 grade.

Pentru racirea casei , pardoseala la 18 grade, nu intodeauna este o solutie suficienta iar marirea suprafetiei radiante este obligatorie. Partea de racire poate fi asigurata foarte bine cu o pompa de caldura geotermala HeatSpot sau cu orice agregat frigorific destinat unei astfel de operatiuni. Acest echipament citeste umiditatea si este capabil sa controleze vana cu trei cai pentru a evita producerea condensului in elementele de constructii.

Racirea incaperilor printr-un astfel de sistem presupune circularea apei la temperaturi scazute. Nu este necesar sa utilizam un alt sistem de climatizare, acesta despre care discutam nu creaza curenti de aer si nu strica aspectul optic al casei. Datorita temperaturii joase, sistemul de racire prin pereti sau plafon asigura randament maxim, putand fi conectat si la surse de energie moderne: pompe de caldura, panouri solare etc.

Incalzirea in pardoseala si pompa de caldura reprezinta o solutie a viitorului pe domeniul incalzirilor eco.
Daca suprafata radianta de incalzire / racire in pardoseala, pereti sau plafon depaseste 80% din suprafata totala, racirea se face in conditii de securitate maxima fara aparitia condesului de suprafata.

Datorita temperaturii joase, sistemul de racire prin pereti sau plafon asigura randament maxim, putand fi conectat si la surse de energie moderne: panouri solare, pompe de caldura etc.

Pentru orice intrebari sau neclaritati, va stam cu mare placere la dispozitie:
 0727958167
 0743627427

office@margas.ro

joi, 8 mai 2014

Incalzirea in pardoseala – O ALEGERE UNICA !!!!


1. Sistemul de incalzire in pardoseala - greu de instalat?!
Putem instala incalzire in pardoseala fie la o casa aflata in constructie, fie intr-o casa locuita deja. Instalarea nu dureaza foarte mult, pana la 2-3 zile,  in functie de suprafata pentru care se doreste instalarea. Pardoseala existenta sau cea care va fi aplicata ulterior nu conteaza asa mult.

2. Incalzirea in pardoseala se monteaza doar in camerele mari din locuinta?!
Incalzirea in pardoseala se poate monta in toate camerele existente intr-o locuinta, de la bai la garaje, dormitoare, bucatarie, sufragerie, dressing si nu numai...si bineinteles in orice tip de cladire...

3. Defectarea
sistemului de incalzire presupune scoaterea intregii podele?!
Nicidecum...un astfel de sistem se defecteaza foarte greu si in orice caz dauna este localizata cu mare precizie, astfel incat se va repara sau indeparta o singura piesa. Mai mult decat atat, sistemele de incalzire in pardosela TECE oferite de MARGAS INSTAL au o garantie de 12 ani si nu necesita intretinere.

4. Incalzirea in pardoseala genereaza costuri enorme?!
Experienta ne-a dovedit ca un sistem de incalzire prin radiatoare genereaza costuri mai mari cu peste 50% fata de un sistem de incalzire prin pardoseala cu agent termic. Temperatura poate fi reglata in functie de gradul de confort dorit. Sistemul este unul destul de simplu care ofera atat flexibilitate cat si usurinta in exploatare.

5. Incalzirea in pardoseala greu de utilizat?!
Sistemele de incalzire in pardoseala  nu necesita cunostinte aprofundate pentru utilizare si reglare. Aceasta din urma se realizeaza printr-un termostat existent in fiecare camera sau printr-un panou central din care se regleaza senzorii si termostatele din locuinta. Temperatura poate fi reglata pe cald sau rece in functie de preferinte.

6. Incazirea in pardoseala ofera doar....incalzire?!
Utilitatea sistemului de incalzire in pardoseala a fost dovedita atat pe perioadele reci cat si in sezonul cald, astfel incat dvs sa va bucurati de o temperatura ideala in functie de fiecare anotimp.

7. Incalzirea in pardoseala are efecte negative asupra sanatatii?!

Este un mit! Incalzirea in pardoseala contribuie la starea de bine a organismului, oferind un mediu placut si sigur pentru o circulatie mai buna si cu un impact direct benefic pentru sistemul osos. Mersul descult direct pe podea aduce beneficii majore asupra sanatatii.

8. Incalziea in pardoseala ridica praful?!
FALS!!!! Un astfel de sistem genereaza o miscare lenta a aerului in incapere, iar o instalare si o setare corecta a sistemului nu va creste viteza de circulatie a aerului, si nici nivelul bacteriilor sau nivelul unor factori daunatori, generand un nivel optim de umiditate. Chiar si in cazul persoanelor care sufera de alergie la praf sistemul de incalzire in pardoseala poate reprezenta o solutie in acelasi timp.

9. Incalzirea in pardoseala poate fi instalata numai sub un anume tip de pardoseala?!
Asa cum am mai spus, incalzirea in pardoseala permite instalarea sub orice tip de pardoseala:  parchet, placi ceramice, piatra naturala, mocheta, marmura, linoleum, covor sau orice alt tip de material.

10. Ce garantie am in privinta afirmatiilor anterioare?!
Experienta celor 12 ani de activitatea ne-a dovedit faptul ca sistemele de incalzire in pardoseala si-au demonstrat eficienta in timp, fiind verificate si testate de specialisti si mai mult decat atat fiind confirmate de catre multitudinea de clienti care deja au ales un astfel de sistem de incalzire.

Pentru orice intrebari sau neclaritati, va stam cu mare placere la dispozitie:
0727958167
0743627427
www.margas.ro
office@margas.ro


luni, 31 martie 2014

Cum reducem costurile la caldura?

In vremuri de criza cu totii ne gandim cum sa facem economii…mai ales de natura financiara. Asadar, ne gandim cu siguranta la reducerea cheltuielilor mai ales in sezonul rece, cand facturile parca sunt din ce in ce tot mai mari. Unul dintre aspectele la care ne putem referi sunt sistemele de incalzire folosite pentru casa, sisteme care reprezinta una dintre principalele surse de confort in perioada sezonului rece.
Pentru a face o adevarata economie in perioada iernii, ne trebuie un sistem de incalzire eficient, care sa ne ofere un grad ridicat de confort cu cheltuieli minime.

Care este primul pas in eficientizarea costurilor?

Putem porni in prima instanta de la izolarea termica a locuintei, fapt pe care tot mai multi dintre noi se gandesc sa il faca. Putem opta pentru o constructie cu materiale bune izolatoare din punct de vedere termic, pentru o izolare cu polistiren (vata minerala) si pentru o tamplarie bine realizata, fie din lemn masiv, fie din pvc cu geam termopan (tripan).
Insa doar cu o izolatie asiguram numai o mica parte a intregului proces de reducere a cheltuielilor la incalzire, astfel incat este absolut necesar sa ne orientam si catre un sistem de incalzire eficient.

La o prima documentare vom descoperi cu siguranta o serie variata de sisteme de incalzire, de la sistemele clasice precum sobe, seminee, centrale pe diversi combustibili, pana la sistemele de incalzire moderne, asa cum este incalzirea in pardoseala.

Sistemul de incalzire in pardoseala ofera numeroase avantaje, asa cum am prezentat intr-un articol anterior, de la costurile reduse privind componentele si intretinerea sa si pana la gradul sporit de confort. Asadar, sistemele de incalzire in pardoseala pot fi solutia perfecta pentru a reduce costurile de caldura in timpul sezonului rece, mai ales daca alaturi de ele realizam o izolare corespunzatoare a locuintei. Sistemele de incalzire in pardoseala, spre deosebire de sistemele clasice, sunt extrem de simplu de instalat si nu necesita in general lucrari suplimentare de intretinere dupa instalare.

Alegand un astfel de sistem, putem spune ca intreg ansamblul unui sistem de incalzire prin pardoseala este mai ieftin decat o centrala obisnuita sau sursele de incalzire clasice. Cu o durata de viata de pana la 100 de ani si costuri de intretinere zero, sistemele de incalzire prin pardoseala ne ajuta sa facem o economie cu energia de pana la 40% fata de sistemele clasice.

Modalitatea de transmitere a caldurii se face prin radiatie si asigura la nivelul pardoselii o temperatura de 22-23 de grade Celsius, la 1 m inaltime fata de podea, 21-22 grade Celsius, iar la 1,7 m inaltime fata de podea, ne asigura o temperatura de 20-21 grade Celsius. Asadar caldura este uniforma la nivelul intregii camere.


Extrem de important este si faptul ca aceste sisteme se combina in mod fericit cu sistemele de incalzire neconventionale (instalatii solare, pompe de caldura etc)





Pentru detalii va stam la dispozitie: 
0727958167
0743627427
www.margas.ro
www.heatspot.ro
office@margas.ro 

joi, 27 martie 2014

Ce tipuri de finisaje alegem pentru incalzirea in pardoseala?

Cu  siguranta ne–am pus cu totii intrebarea CU CE ACOPERIM sau CE FINISAJ FOLOSIM la incalzirea in pardoseala, in momentul in care am hotarat sa luam in calcul acest sistem pentru incalzirea casei, a cladirii de birouri sau de ce nu, a unui restaurant?

Posibilitatile sunt multiple, de la parchet pana la gresie, marmura, granit, linoleum, mocheta etc. Si daca v-ati hotarat sa utilizati parchetul,  cu siguranta ati avut si alte intrebari: ce grosime, ce tip, in cate straturi sa fie, daca e stratificat? In cele din urma alegerea va apartine, insa este important sa informati proiectantul despre alegerea dumneavoastra. Odata luata decizia, este bine sa luati in calcul faptul ca orice schimbare ulterioara a deciziei va poate genera costuri suplimentare, poate creste consumul de energie precum si puterea termica a acesteia. 
Necesarul termic al casei determina dimensionarea sistemului de incalzire in pardoseala.           
Tipul izolatiei exterioare, grosimea ei, tipul ferestrelor, al usilor si multe alte elemente de constructie trebuie luate in considerare in aceasta situatie. 

Dupa ce am stabilit necesarul termic al casei ne putem pronunta si in privinta configuratiei sistemului de incalzire in pardoseala. De exemplu, diferenta de transfer termic intre gresie, marmura sau granit este de 4 ori mai mare decat transferul termic la un parchet laminat de 7mm...in traducere libera: doua camere identice cu aceeasi instalatie de incalzire in pardoseala dar cu finisaje diferite (gresie si parchet laminat) vor avea diferente de pana la 4,5 grade celsius.

Zvonurile precum ca incalzirea in pardoseala nu merge cu parchetul sunt cu totul false dar fiecare furnizor de sisteme de incalzire are obligatia sa informeze clientul despre diferentele specifice fiecarui tip de finisaj, in cele din urma beneficiarul este cel care are decizia finala. Sfatul nostru personal ar fi pentru alegerea parchetului ca finisaj insa cu mentiunea ca intre cel de 7 mm si cel de 15 mm, acesta din urma are o rezistenta termica de pana la 2,5ori mai mare decat cel 7mm, lucru care ar putea duce la o crestere a facturii de energie cu pana la 40% fata de o incalzirein pardoseala acoperita cu un parchet de 7mm. Asadar optim ar fi  sa alegem un parchet mai subtire cu o rezistenta termica cat mai mica, beneficind de o reducere semnificativa a costurilor cu incalzirea.

Un sistem de incalzire in pardoseala acoperit cu gresie, marmura sau granit poate avea o putere de incalzire de pana la 110W/mp, in timp ce la parchetul de 7mm avem doar 85W/mp. Aceasta putere scade semnificativ pana la 60W/mp in cazul parchetului de 15mm, toate acesta fiind in conformitate cu normele de lucru ale incalzirii in pardoseala de max. 29 de grade la nivelul pardoselii in camerele de locuit, 33 de grade in bai, etc. In alegerea tipului de parchet trebuie sa tinem cont de specificatiile producatorului care, in multe din cazuri, nu permite o temeperatura mai mare de 29-30 grade aplicate in regim de incalzire.

Daca va ganditi sa realizati si racirea casei cu sistemul de incalzire in pardoseala, puteti ajunge la un nivel de izolare atat de bun incat este suficient sa scadeti temeperatura in casa cu 4 grade ca sa ajungeti la un confort optim de temperatura pe timp de vara.
Toate acestea pot fi puse in opera cu ajutorul unei pompe de caldura geotermale si cu un finisaj al pardoselii cu o rezistenta termica cat mai scazuta....adica un finisaj prin care sa treaca foarte usor caldura sau racoarea pe timp de vara.

Sfatul nostru ar fi sa puneti materiale bune conducatoare de caldura care sa va asigure o economie si mai mare de energie, deoarece asa cum spuneam, consumul instalatiei va creste daca alegem pardoseli cu un coeficient de transfer termic redus dar tineti cont si de faptul ca este foarte importanta respectarea specificatiilor finisajului aplicat peste sistemul de incalzire si proiectarea corecta pentru a elimina aparitia problemelor in exploatare.

Specialistii MARGAS INSTAL iti pot oferii mai multe informatii si sfaturi pentru a lua decizia corecta inainte de toate.

Pentru detalii ne puteti contacta la: