luni, 31 martie 2014

Cum reducem costurile la caldura?

In vremuri de criza cu totii ne gandim cum sa facem economii…mai ales de natura financiara. Asadar, ne gandim cu siguranta la reducerea cheltuielilor mai ales in sezonul rece, cand facturile parca sunt din ce in ce tot mai mari. Unul dintre aspectele la care ne putem referi sunt sistemele de incalzire folosite pentru casa, sisteme care reprezinta una dintre principalele surse de confort in perioada sezonului rece.
Pentru a face o adevarata economie in perioada iernii, ne trebuie un sistem de incalzire eficient, care sa ne ofere un grad ridicat de confort cu cheltuieli minime.

Care este primul pas in eficientizarea costurilor?

Putem porni in prima instanta de la izolarea termica a locuintei, fapt pe care tot mai multi dintre noi se gandesc sa il faca. Putem opta pentru o constructie cu materiale bune izolatoare din punct de vedere termic, pentru o izolare cu polistiren (vata minerala) si pentru o tamplarie bine realizata, fie din lemn masiv, fie din pvc cu geam termopan (tripan).
Insa doar cu o izolatie asiguram numai o mica parte a intregului proces de reducere a cheltuielilor la incalzire, astfel incat este absolut necesar sa ne orientam si catre un sistem de incalzire eficient.

La o prima documentare vom descoperi cu siguranta o serie variata de sisteme de incalzire, de la sistemele clasice precum sobe, seminee, centrale pe diversi combustibili, pana la sistemele de incalzire moderne, asa cum este incalzirea in pardoseala.

Sistemul de incalzire in pardoseala ofera numeroase avantaje, asa cum am prezentat intr-un articol anterior, de la costurile reduse privind componentele si intretinerea sa si pana la gradul sporit de confort. Asadar, sistemele de incalzire in pardoseala pot fi solutia perfecta pentru a reduce costurile de caldura in timpul sezonului rece, mai ales daca alaturi de ele realizam o izolare corespunzatoare a locuintei. Sistemele de incalzire in pardoseala, spre deosebire de sistemele clasice, sunt extrem de simplu de instalat si nu necesita in general lucrari suplimentare de intretinere dupa instalare.

Alegand un astfel de sistem, putem spune ca intreg ansamblul unui sistem de incalzire prin pardoseala este mai ieftin decat o centrala obisnuita sau sursele de incalzire clasice. Cu o durata de viata de pana la 100 de ani si costuri de intretinere zero, sistemele de incalzire prin pardoseala ne ajuta sa facem o economie cu energia de pana la 40% fata de sistemele clasice.

Modalitatea de transmitere a caldurii se face prin radiatie si asigura la nivelul pardoselii o temperatura de 22-23 de grade Celsius, la 1 m inaltime fata de podea, 21-22 grade Celsius, iar la 1,7 m inaltime fata de podea, ne asigura o temperatura de 20-21 grade Celsius. Asadar caldura este uniforma la nivelul intregii camere.


Extrem de important este si faptul ca aceste sisteme se combina in mod fericit cu sistemele de incalzire neconventionale (instalatii solare, pompe de caldura etc)





Pentru detalii va stam la dispozitie: 
0727958167
0743627427
www.margas.ro
www.heatspot.ro
office@margas.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu