miercuri, 3 septembrie 2014

E posibila incalzirea in pardoseala in bai?

Multi isi imagineaza ca in baie pot aparea ceva probleme in cazul in care avem sifoane de pardoseala…si ca incalzirea in pardoseala in baie poate fi o mare problema sau ca nu este posibila.

Ei bine tevile de alimentare cu apa rece sau calda in ziua de azi sunt ingropate (in perete sau in sapa), iar conceptul conform caruia sifonul de pardoseala poate face minuni in cazul unor inundatii nu mai este fezabil oricum.

Asadar sa facem lumina: un sifon de pardoseala in mod gravitational preia maxim 400-500 litri apa/ora in cazul unor inundatii provocate de spargerea unei tevi de apa rece sau calda....iar debitul de apa in cazul unei avarii poate ajunge usor la 1500-2000 litri/ora si asta doar daca tevile de apa sunt montate aparent.

In urma unui incident, apa rezultata nu prea are cum sa ajunga la un sifon de pardoseala, asadar care mai este utilitatea acestuia si ce legatura are cu incalzirea in pardoseala?

Sifonul de pardoseala, in mod normal, trebuie sa fie inconjurat de acest sistem, pentru ca daca este supus la temperatura, acesta evapora garda hidraulica a acestuia si incepe sa emane un miros la numai cateva ore de la ultima trecere a apei prin acesta.

Sfatul nostru intr-o astfel de alegere este ca mai bine renuntati la sifon decat la incalzirea in pardoseala, desi ne-am convins de pe alte forumuri ca multi “secialisti” recomanda fix invers. Nu intelegem viziunea lor luand in calcul faptul ca in bai un sistem de incalzire in pardoseala se manifesta cel mai placut, si stim foarte bine ca de aici a si pornit si conceptul unui astfel de sistem.

Este dovedit ca in urma unor studii, un om petrece in medie aproximativ 55 min/zi in baie dintr-un total de 580 min/zi pe care le sta acasa. Asta insemna ca 10% din timpul pe care il petrecem acasa il petrecem in baie. Asadar, nu doriti sa va bucurati de un confort sporit in tot acest timp, fie ca este vorba de baie?

Si baia trebuie sa ofere acelasi confort precum orice dormitor sau living din casa, iar din cauza unui sifon care nu prea si-a dovedit utilitatea in ultima vreme din cauza modului in care sunt instalate tevile in bai si bucatarii, nu merita sa renuntam la acest confort. 
Voi ce credeti?




Pentru detalii va stam la dispozitie:
0727.958.167
0743.627.427


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu