marți, 19 martie 2024

Cum intretinem sistemele de incalzire in pardoseala?

Incalzirea in pardoseala, la fel ca si celelalte sisteme de incalzire traditionale, presupune respectarea unor reguli de baza, care sunt necesare a fi luate in considerare atat la montaj cat si la intretinerea  ulterioara. Odata respectate, acestea ne vor ajuta sa prelungim durata de viata a sistemului de incalzire inpardoseala, precum si sa evitam defectiunile, erodarea sau consumul anumitor parti componente.

Aceste sisteme de incalzire au particularitatile lor si presupun respectarea unor intructiuni de utilizare si intretinere date de catre producator pentru a exploata la maxim de beneficiile oferite precum si pentru a va bucura un timp cat mai indelungat de acestea.


Pe durata montajului, fiecare element trebuie verificat pentru a evita o munca in plus ulterior sau eventuale costuri suplimentare. O persoana autorizata sa realizeze montajul si instalarea pentru sistemele de incalzire in pardoseala, va stii foarte bine toate aceste aspecte si se va asigura la fiecare pas ca totul se desfasoara in conformitate cu normele de siguranta impuse de producator pentru acest proces. Dupa instalare, se vor face probe in functie de caz si se va verifica instalatia in faza finala.

Cu ajutorul termostatelor montate in fiecare incapere, se va semnala cererea de caldura egala cu valoarea temperaturii setate. In momentul in care aerul din incapere ajunge la temperatura prestabilita, termostatul intervine, oprind sistemul de incalzire. Termostatele dotate de cronometru, permit pe langa reglarea temperaturii ambientale, si reglarea intervalului orar sau a zilelor de functionare a instalatiei de incalzire. Este impetuos necesara o verificare anuala a termostatelor, pentru a evita posibilie defectiuni ce pot duce la cresterea cosumului de energie. Se vor curata cu o carpa umeda sau cu o perie moale suprafata interioara a acestora precum si punctele de contact (toate aceste lucrari sunt necesare pentru a mentine in parametri stabiliti de producator a valorilor de masurare temeperatura).
De regula sistemele de incalzire in pardoseala se afla sub sapa, ceea ce le asigura o protectie sporita. Asadar singurele defectiuni pot aparea fie la termostate fie la cutiile colectorilor distribuitori, care pot fi inlocuiti fara probleme.
Ca la orice instalatie de incalzire este necesar sa verificam calitatea apei in instalatia de incalzire (impuritati, duritate parametri fizico-chimici), pentru a ne convinge de calitatea acesteia. Orice modificare in acest sens atrage dupa sine valori mai scazute a permormantelor de functionare precum si costuri cu incalzirea mai ridicate. Daca apa in instalatie nu mai respecta normele impuse de producator se recomanda inlocuirea ei precum si o curatare cu substante specifice de curatare a instalatiilor de incalzire.
Sistemele de incalzire in pardoseala, spre deosebire de sistemele clasice, nu necesita in general lucrari suplimentare de intretinere dupa instalare. Totusi este bine ca la anumite perioade sa fie efectuate anumite controale pentru a evita posibile defectiuni ce pot genera costuri imprevizibile atat cu reparatia cat si cu consumul de energie.

Specialistii MARGAS INSTAL va pot oferi consultanta de specialitate pentru intretinerea sistemelor de incalzire in pardoseala si pot asigura la cerere controale periodice la instalatie, pentru a va asigura o durata de viata cat mai lunga a acestora si o viata linistita fara griji in ce priveste confortul dumneavoastra.

Pentru detalii ne puteti contacta la:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu